MORO-Trening

Hva er MORO-Hundetrening?

 

 

I MORO-treninger er det først og fremst fokus på mestring og å ha en fin tid sammen. Gjennom forskjellige øvelser skal hundene få aktivisert seg og lære nye ting. MORO-treningene inneholder både trening, mulighet for å la hundene løpe fritt og å leke sammen med andre, men også et hyggelig samvær for eierne.

I MORO-trening trener vi alt som fremmer en god relasjon mellom eier og hund. Treningen skal sveise dem sammen til et lag.

 

I friløp deler vi opp hundene i grupper hvor de passer sammen. Alle må trives i friløp, ikke bare bøllene ;-)

 

Det vi trener skal også være nyttig i hverdagen. Selvfølgelig baserer seg treningen på positiv forsterkning. Også eieren får positiv forsterkning……..etter trening blir det kaffe/te og noe godteri ;-) i vårt eller i det oppvarmete treningslokalet.

 

Moro-trening innebærer friløp og øvelser for sosialisering, triks, og både øvelser i hverdagslydighet, i rallylydighet, i agility, i longere, i enkel nesearbeid og øvelser for behendighet og balanse. Om vinteren trener vi i det oppvarmete treningslokalet.

 

Dessuten er det focus på hundens helse, eierne lærer seg hvordan måles kroppstemperatur, hvordan undersøkes tennene, de lærer å ta på potesokker og transportere en såret hund omm. Som dyrlege kan jeg gi dem mange tips.

 

Vi tilbyr mulighet til å ta bronse-,sølv- , gullmerke i MORO-trening ifra våren 2016.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For dette merke må hunden og eier kunne gjennomføre visse øvelser i alle ovenfor nevnte områder.

 

Meld deg første gang på på treningen. Etterpå er det drop in, men det er likevel bra hvis alle som kommer melder ifra dagen før, slik at vi kan forberede øvelser etter antall hunder. Med mindre enn 3 deltakere avlyses treningen.

 

Kontakt og treningstider

 

Bilder

 

HUSK å forsikre deg og hunden din. All ferdsel på hundeparken skjer på eget ansvar.

Ikke kom med en syk/ smittsom hund i hundeparken!

 

Du kan benytte kontaktformularen for å melde deg på, følge med på fb Hundeskole Artaio og skrive i tråden

eller melde deg hos Bettina 954 20 794

 

 

Hvorfor MORO-Hundetrening?

 

I 1991 kjøpte jeg min første hund, en eurasier, og tok ham med på hundeskolen i Sveits. På det tidspunket var det ikke mye utvalg, det var nesten bare lydighet det ble terpet på, men allerede da fantes det folk som trente sammen bare for å ha det koselig med hunden i godt felleskap. En fant nesten bare schæfere på de få konkurransene som var.

 

I 2003 kom nok en eurasier til oss og jeg fortsatte med lydighet. Den likte å jobbe og jeg deltok på lydighetskonkurranser, hvor vi i begynnelsen vant til og med foran schæfere. Men jo høyere nivået ble, jo vanskeligere ble det med eurasier i konkurranse med professionelle arbeidshunder. Imidlertid hadde det også oppstått nye former for hundesport. I dag er utvalget stort, og det er veldig vanskelig å bestemme seg for det som er riktig for din hund. Dessuten får man lyst til å delta på flere forskjellige områder uten noe press for å oppnå gode plasseringer på konkurranser.

 

Jeg har deltatt på flere kurs, også instruktørerkurs i Sveits, og har blitt kjent med mange forskjellige områder (utdanning). Jeg har også deltatt med min tredje hund på agilitykurs i Norge. I 2008 tok jeg en praktisk eksamen i læringsteori innenfor rammen av min utdannelse som atferdsdyrlege.

Måten å trene på forandret seg heldigvis i de siste årene, i dag jobber nesten ingen mer med straff lenger.

 

Jeg ønsker nå å tilby en MORO-Hundetrening i hundeparken Brubakken Nordre ved Harasjøn . Folk som vil trene med sin hund, og som vil bli kjent med litt forskjellige treningsmåter og ha det koselig i hyggelig selskap, som også vil slappe av sammen med hunden og andre eiere, får her muligheten til å trene for moro skyld. Samtidig gir jeg som dyrlege gjerne råd angående helse.

Det skal være en trening uten tvang . Dere kan komme når det passer best. Meld dere på hos Bettina eller på fb-siden hundeskole Artaio inntil senest treningslørdagen kl. 9:00. Er det mindre enn 3 deltakere, avlyses treningen.

Hundene vil også få anledning til å løpe fritt, det vil da tilpasses til de hundene som passer sammen. Og vi vil få tid til å kose oss med kaffe og en god prat om alt rundt hundene.

Og hvis det blir for varmt....så kan de som vil bade :-)

 

 

 

 

 

 

Copyright Bettina Franz, 2019

Copyright © All Rights Reserved